Over Dhyana

Over Dhyana

Diana, de persoon achter Dhyana

Ik ben Diana Rona en geboren in 1970. Ik ben getrouwd en heb samen met mijn man een dochter en een zoon.

Al van kinds af aan ben ik een gevoelig kind en had dan ook regelmatig last van pijntjes die van korte duur waren. Een aantal jaren terug kwam ik er achter dat de pijn die ik voelde niet van mijzelf was, maar dat ik mij kan afstemmen op de trilling van andere mensen, zodat ik hun klachten kan voelen.

Door de jaren heen heb ik hiermee leren omgaan en voel ik die pijn niet meer te pas en te onpas. Na verloop van tijd merkte ik dat ik er andere mensen ermee mocht helpen.

Opleidingen

Omdat ik tot in de puntjes perfect probeer te zijn, wil ik alles goed en verantwoord doen. Zo ben ik in 2003 begonnen met de opleiding paranormaal therapeut bij Het Johan Borgman College. Dit is een vierjarige opleiding op HBO niveau die bezig is nauw aan te sluiten bij de reguliere gezondheidzorg. Sinds 1 juli 2007 ben ik gediplomeerd Paranormaal Therapeut , Natuurgeneeskundig Gezondheidstherapeut en Gecertificeerd Holos-masseur.

Start praktijk Dhyana

Op 1 juli 2007 ben ik op het punt aanbeland dat ik kon zeggen dat ik er klaar voor was om andere mensen te helpen op weg naar bewustwording, en ben ik de Holistische praktijk Dhyana gestart.

Dhyana (Sanskriet) is de zevende stap op het achtvoudige yogapad uit de Yogasoetra’s van Patanjali. Bij Dhyana wordt de geest tot bewustzijn gebracht met als doel zich te bevrijden uit de ketenen van actie en reactie. Dhyana komt ongeveer overeen met meditatie of contemplatie, en tevens met het boeddhistische begrip jhana.

De Boeddha afbeelding die u op mijn website en folders aantreft is een Japanse bedel-Boeddha genaamd Amitabha. Dit is één van de vijf dhyani-boeddha’s. Zijn naam betekent “grenzeloos licht”. Hij is verbonden met het westen en de sanskriet bijamantra HRIH dat staat voor zuivere, witte, ongeschapen, transformerende, sattvische, hemelse energie. Zijn handen liggen op zijn schoot in de dhyana mudra, de houding van meditatie. Hij behoort tot de familie van de Lotus, Padma ofwel de Patra. Zijn symbolische kleur is rood, zijn element vuur.

Dhyana yoga schijnt naar zeggen het moeilijkste pad te zijn. Ik heb in mijn leven een lastig pad bewandeld waardoor ik op veel gebieden ervaring heb opgedaan en er mee heb leren omgaan. Zoals mijn paranormaal therapeut Annie altijd zei: “Ja meid, de beste studenten krijgen de moeilijkste opdrachten”. Deze opmerking heeft mij geholpen te worden wie ik nu ben.

Overzicht opleidingen en trainingen

Ik heb de volgende opleidingen en cursussen gevolgd:
– Reiki I inwijding door Arie Luijerink (2002)
– Speciale technieken bij de Zonnevlecht (2006)
– Biotensor bij Vita Producten B.V. (2007)
– Paranormaal therapeut bij Het Johan Borgman College (2003-2007)
– Natuurgeneeskundig gezondheidsadviseur bij Vita Producten B.V. (2008)
– Holos-masseur bij Holos massage academie (2010)
– Holos-massagetherapeut bij Holos massage academie (2008-2012)
– Familiesystemen (2013)
– Medische en Psychosociale Basiskennis (2016)
– Helpende Zorg en Welzijn (2017)
– Verzorgende IG (2017-2019)

Reacties zijn gesloten.